gatospito
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Τοξόπλασμα

+21
NecroticMedusa
efiny
Sushicat
aporw
alexandrakicat
Φωτεινή
natalouko
nosyparker
ΚουκουΒάγια
Πούπσυ
psika
ladycat
marianthia
Τζούλι το Κατσούλι
Smokys
BokSurat
TITIKA CAT
Anatoli
SuperCatz
NiaR
Chouzouris
25 απαντήσεις

Σελίδα 1 από 2 1, 2  Επόμενο

Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από Chouzouris Δευ Απρ 11, 2011 11:54 am

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΩΣΗ

Από NERINA, Κουκουβάγια, Boksurat, Milly1η Ερώτηση: Πώς μολύνεται συχνότερα ο άνθρωπος από τοξοπλάσμωση;

Απάντηση: Με την κατανάλωση ωμού ή ατελώς ψημένου κρέατος μηρυκαστικών, χοίρου κ.ά. Με την κατανάλωση όχι καλά πλυμένων, ωμών λαχανικών.Και με επαφή χώματος κήπου που έχουν αφοδεύσει γάτες.


2η Ερώτηση: Πώς μολύνεται συχνότερα η γάτα από τοξοπλάσμωση;

Απάντηση: Με την κατανάλωση ωμού κρέατος μολυσμένου από τοξόπλασμα ποντικιών, πουλιών, ερπετών και άλλων ζώων. Επίσης –αν και σπανίως-, μπορούν να μολυνθούν εάν αφοδεύσουν σε έδαφος στο οποίο υπάρχουν περιττώματα άλλου ζώου, μολυσμένα με τοξόπλασμα.


3η Ερώτηση: Ποιος είναι ο ρόλος της γάτας στην τοξοπλάσμωση;

Απάντηση: Το παράσιτο ( Toxoplasmagondii) πολλαπλασιάζεται στα κύτταρα του εντέρου της γάτας που νοσεί και αποβάλλεται με τα κόπρανά της στο εξωτερικό περιβάλλον μία φορά σε όλη της τη ζωή, συνολικά για 2-20 ημέρες. Επίσης, το παράσιτο εγκυστώνεται (=δημιουργεί κύστη και υπάρχει μέσα σε αυτήν) και πολλαπλασιάζεται μέσα στους ιστούς της γάτας, όπου παραμένει ζωντανό για ολόκληρη τη ζωή της γάτας και προφυλάσσει το ζώο από νέες μολύνσεις (ανοσία τύπου προάσπιση).


4η Ερώτηση: Η γάτα μπορεί να μολύνει άμεσα τον άνθρωπο με Toxoplasma gondii;

Απάντηση: Μόνο εφόσον βρίσκεται σε φάση διασποράς της τοξοπλάσμωσης και γλύφοντας τον πρωκτό της διασκορπίσει τα αυγά του παρασίτου στο τρίχωμά της.


5η Ερώτηση: Υπάρχει λόγος να απομακρύνεται η γάτα από την έγκυο «για να μη μολυνθεί με τοξόπλασμα;»

Απάντηση: Όχι. Η γάτα δεν μολύνει άμεσα τον άνθρωπο. Η γάτα διασπείρει με τα κόπρανά της στο περιβάλλον τις άωρες μορφές του παρασίτου, οι οποίες πρέπει να παραμείνουν στο περιβάλλον περισσότερο από 24 ώρες για να αποκτήσουν μολυσματική ικανότητα για τον άνθρωπο και τα ζώα. Τέλος, αν και σπάνιο, η γάτα μπορεί να μεταφέρει το παράσιτο στο στόμα και στο τρίχωμά της όταν –κατά τη διάρκεια που νοσεί- καθαρίσει τον πρωκτό της και στη συνέχεια συνεχίσει να καθαρίζει και το υπόλοιπο τρίχωμά της.

6η Ερώτηση: Είναι σημαντικό για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας να ελέγχεται η γάτα μήπως είναι μολυσμένη με Toxoplasma gondii;

Απάντηση: Όχι. Ο έλεγχος αυτός δεν έχει πρακτική σημασία, επειδή: α) η μολυσμένη γάτα αποκτά ανοσία και έτσι, δεν αποβάλλει άωρες μορφές του παρασίτου με τα κόπρανά της στο περιβάλλον, και β) στη χώρα μας δεν καταναλώνεται κρέας γάτας (ούτε καλοψημένο!). Στην περίπτωση όμως της εγκύου γυναίκας η οποία είναι αρνητική στα αντισώματα του παράσιτου, δεν θα ήταν κακό να γίνει έλεγχος της γάτας για τυχόν μόλυνση της από το τοξόπλασμα ώστε να χειριστεί το θέμα όπως πρέπει και σύμφωνα με όσα απαντώνται στην 9η ερώτηση παρακάτω.


7η Ερώτηση: Με ποιόν τρόπο η έγκυος θα αποφύγει τη μόλυνση του εμβρύου με Toxoplasmagondii;

Απάντηση: Όταν η έγκυος έχει μολυνθεί με το παράσιτο τουλάχιστον 6 μήνες πριν την έναρξη της εγκυμοσύνης αναπτύσσει ανοσία (τύπου προάσπιση) που προστατεύει το έμβρυο κατά τις αναμολύνσεις με το παράσιτο (είναι «εμβολιασμένη» με φυσικό εμβόλιο για ολόκληρη τη ζωή της).
Όταν όμως η έγκυος δεν είναι μολυσμένη με το παράσιτο, πρέπει:
1) να μη «δοκιμάζει» ωμό κιμά,

2 ) να μη καταναλώνει ατελώς ψημένο κρέας όπως επίσης ωμά αλλαντικά (πχ προσούτο) παρά μόνο καλά μαγειρεμένο κρέας.

3) να πλένει σε άφθονη σαπουνάδα τα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνονται ωμά (φράουλες, μήλα, σταφύλια, ντομάτες, μαρούλι κ.α.) και να αποφεύγει να καταναλώνει τροφές μαγειρεμένες από τρίτους (όπως σε εστιατόρια κλπ) όπου δεν μπορεί να ελέγξει το εάν και κατά πόσο καλά πλύθηκαν τα φρούτα και τα λαχανικά.

4) να μη χρησιμοποιεί το άπλυτο μαχαίρι με το οποίο τεμάχισε ωμό κρέας μηρυκαστικών, χοίρου, πτηνών κ.ά., για το κόψιμο του ψωμιού, της ωμής σαλάτας κ.ά.,

5) να μη ετοιμάζει την ωμή σαλάτα στην επιφάνεια που τεμάχισε το ωμό κρέας μηρυκαστικών, χοίρου, πτηνών κ.ά.,
στ) να πλένει τα χέρια της πριν το φαγητό, αλλά και κάθε φορά που ακουμπάει την γάτα της εάν η γάτα είναι φορέας.

6) να χρησιμοποιεί γάντια μίας χρήσης, όταν απομακρύνει τα κόπρανα της γάτας ή καθαρίζει το δοχείο της γάτας με την άμμο καθημερινά ή έως δύο ημέρες μετά την αποβολή τους (έως δύο ημέρες δεν υπάρχει κίνδυνος). Εάν η γάτα είναι φορέας του παράσιτου, προτείνεται να μην ασχολείται καθόλου με αυτά κατά την περίοδο εγκυμοσύνης. Επίσης να χρησιμοποιεί γάντια μίας χρήσης όταν ασχολείται με τις γλάστρες και το χώμα του κήπου κ.ά. (πιθανή παρουσία στο χώμα ώριμων ωοκύστεων του παρασίτου). Προτείνεται να μην ασχολείται καθόλου με αυτά σε περίοδο εγκυμοσύνης.

7 ) Να μην κοιμάται μαζί με την γάτα της εάν η γάτα είναι φορέας προς αποφυγήν κατάποσης μολυσμένης τρίχας.

8 ) Να μην καταναλώνει άβραστο ή μη παστεριωμένο γάλα.8η Ερώτηση: Πώς ενεργεί το ενημερωμένο άτομο στη χώρα μας στο θέμα της τοξοπλάσμωσης;

Απάντηση: Το ενημερωμένο άτομο:
α) γνωρίζει ότι στη χώρα μας είναι μολυσμένα με το παράσιτο σχεδόν ένα στα δύο βοοειδή (~50%), ένα στα τέσσερα (~25%) πρόβατα, αίγες κ.ά. και ότι η μόλυνση του ανθρώπου γίνεται κυρίως με την κατανάλωση μισοψημένης μπριζόλας, ωμού κιμά, ωμού "χωριάτικου" λουκάνικου, προσούτου κ.ά. και σπανιότερα με την κατανάλωση άπλυτων ή ατελώς πλυμένων, ωμών λαχανικών, φρούτων κ.ά.,

β) δεν αποπροσανατολίζεται με την ενοχοποίηση της γάτας και δεν αποφεύγει τη γάτα ή τα άλλα ζώα, και

γ) ζητά από τον οφθαλμίατρό του να ελέγξει το βυθό των οφθαλμών για πιθανή παρουσία αλλοιώσεων στον αμφιβληστροειδή χιτώνα (βυθοσκόπηση). Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος πρέπει να ακολουθείται αντιτοξοπλασμική αγωγή κάθε φορά που στο μέλλον θα χρειασθεί το μολυσμένο άτομο να χρησιμοποιήσει κορτιζόνη (ακόμη και σε μορφή κολλυρίου) ή άλλα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, για να προληφθεί η αναζωπύρωση του παρασίτου (κίνδυνος απώλειας της όρασης).


9η Ερώτηση: Πώς ενεργεί η ενημερωμένη έγκυος στη χώρα μας στο θέμα της τοξοπλάσμωσης;


Υποβάλει την γάτα της σε έλεγχο για το τοξοπλάσμωση με εξετάσεις αίματος toxoplasmatosis IGG και toxoplasmatosis IGM οι οποίες δείχνουν εάν το ζώο είναι θετικό, σε τι ποσοστό και πότε προσβλήθηκαν από το παράσιτο. Υποβάλλεται η ίδια σε ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις για ανίχνευση των ανοσοσφαιρινών IgM, IgA και IgG οι οποίες δείχνουν εάν αν έχει μολυνθεί και σε ποια φάση της μόλυνσης είναι. Ακολουθεί πάντα τις οδηγίες του γιατρού της για την συχνότητα του συγκεκριμένου ελέγχου.
Γενικά, η γυναίκα από τη στιγμή που εγκυμονήσει μπαίνει αυτόματα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Οι ευπαθείς ομάδες είναι επιρρεπείς στην προσβολή από παράσιτα, μικρόβια, ιούς κλπ. Συγκεκριμένα για τις έγκυες, όσο προχωρημένη η εγκυμοσύνη, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος για την προσβολή. Αντίθετα, το έμβρυο όσο αναπτύσσεται τόσο δυσκολότερα μπορεί να προσβληθεί.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Χαραλαμπίδης ΣΘ. Παρασιτικά Νοσήματα των Ζώων και του Ανθρώπου. Πρωτοζωώσεις, Ελμινθώσεις, Αρθροποδώσεις. University Studio Press, Θεσσαλονίκη, 2003.
Χαραλαμπίδης ΣΘ. Κτηνιατρική Παρασιτολογία. Πρωτόζωα, Έλμινθες, Αρθρόποδα. University Studio Press, Θεσσαλονίκη, 2001.
Χαραλαμπίδης ΣΘ., Διάκου ΑΝ. Εργαστηριακή Διάγνωση των Παρασιτικών Νοσημάτων των Ζώων. University Studio Press, Θεσσαλονίκη, 2001.
Χαραλαμπίδης ΣΘ . Ανοσολογία Παρασιτώσεων. 2η έκδ. University Studio Press, Θεσσαλονίκη, 1998.
Χαραλαμπίδης ΣΘ. Πρωτοζωολογία. 2η έκδ. University Studio Press, Θεσσαλονίκη, 1998.
Χαραλαμπίδης ΣΘ. Θέματα Παρασιτολογίας που Ενδιαφέρουν τη Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα. University Studio Press, Θεσσαλονίκη, 1993.

Χαραλαμπίδης ΣΘ. Ανοσοδιαγνωστική των παρασιτικών νοσημάτων και η ανοσοενζυμική δοκιμασία ELISA (enzyme-linked immunosorbent assay). Επιστ. Επετ. Κτηνιατρ. Σχολής, 1984, 22: 75-253.

Χαραλαμπίδης ΣΘ . Συμβολή στη μελέτη των παρασίτων της γάτας και στη σημασία τους για τη δημόσια υγεία. Διδακτορική διατριβή. Επιστ.Επετ.Κτηνιατρ. Σχολής, 1978, 18: 237-379.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Chouzouris στις Δευ Απρ 11, 2011 1:46 pm, 2 φορές συνολικά

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
Live long and pawspurr!...
Τοξόπλασμα 02t480

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

Τοξόπλασμα Gatota10

Chouzouris
Chouzouris
Owner of Administrator ^ο-ο^
Owner of Administrator ^ο-ο^

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 52
Τόπος : Γάλημος
Αριθμός γατουνίων : 8 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood : Τοξόπλασμα Welcome

http://www.gatospito.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από Chouzouris Δευ Απρ 11, 2011 11:54 am

Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν για αυτό το άρθρο!

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
Live long and pawspurr!...
Τοξόπλασμα 02t480

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

Τοξόπλασμα Gatota10

Chouzouris
Chouzouris
Owner of Administrator ^ο-ο^
Owner of Administrator ^ο-ο^

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 52
Τόπος : Γάλημος
Αριθμός γατουνίων : 8 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood : Τοξόπλασμα Welcome

http://www.gatospito.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από NiaR Δευ Απρ 11, 2011 11:55 am

Μπράβο κορίτσια!!! oksmily3 oksmily3 oksmily3
NiaR
NiaR
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Κόκκορας
Ηλικία : 43
Τόπος : where the wild roses grow....
Αριθμός γατουνίων : Έκτορας + Παρις
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Άνοιξη - Φθινόπωρο
Motto : Μην φοβάσαι να χαλασεις τα παπούτσια σου κυνηγώντας τα πιο τρελα όνειρα σου!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 24/01/2008
Mood : Τοξόπλασμα M_skat10

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από SuperCatz Δευ Απρ 11, 2011 11:59 am

Τοξόπλασμα 742497 Τοξόπλασμα 270712 Τοξόπλασμα 359487 Τοξόπλασμα 702886
SuperCatz
SuperCatz
Gata Antipathiticus
Gata Antipathiticus

Θηλυκό
Δράκος
Ηλικία : 48
Τόπος : Brahames
Αριθμός γατουνίων : 4 στο σπίτι: ο Tesoro, ο Snow, η Πατούσα, κόρη της Λουλού και του Tesoro και ο Gizmo. Και ένα ακόμα, ένα ξεχωριστό και σπάνιο γατούνι που θα κατοικεί για πάντα στην καρδιά και στην ψυχή μας, το Λουλουδάκι μας..
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Φθινόπωρο, Χειμώνας, Χριστούγενναααα!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Την Pupa, την Soraya, τον Shaggy, την Μελίνα και την Brighitta di Menin!
Motto : Είμαι η manager της Κουκουβάουνας!
Ημερομηνία Εγγραφής : 12/01/2009
Mood : Τοξόπλασμα M_dance

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από Anatoli Δευ Απρ 11, 2011 12:03 pm

oksmily3 Μπραβο σε ολες!
Anatoli
Anatoli
Gata Antipathiticus
Gata Antipathiticus

Θηλυκό
Δράκος
Ηλικία : 48
Τόπος : Γαληφάδα City
Αριθμός γατουνίων : 2 λουκουμάδες
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Στην Αλάσκα αδελφές μου, στην Αλάσκα!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Φιόγκο και τον Σάγκυ
Motto : If you are racist, sexist, homophobic or just basically an asshole, I donʼt care if you like me, or not. I fucking hate you. - Kurt Cobain
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/08/2008
Mood : Τοξόπλασμα Parta10

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από TITIKA CAT Δευ Απρ 11, 2011 12:08 pm

Πολύ καλό ! Μπράβο!
TITIKA CAT
TITIKA CAT
Senior Cat
Senior Cat

Θηλυκό
Βουβάλι
Ηλικία : 39
Αριθμός γατουνίων : 1
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : καλοκαίρι 28-32 βαθμούς
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : όλα...
Ημερομηνία Εγγραφής : 09/05/2010
Mood : Τοξόπλασμα M_bye

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από BokSurat Δευ Απρ 11, 2011 1:12 pm

Bravo σε όλους, και στην κουκου κυρίως που τα σύνθεσε Veryhappy
BokSurat
BokSurat
Γατού Fan Park
Γατού Fan Park

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 108
Τόπος : Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου
Αριθμός γατουνίων : 1γάταρο, 1 γάτα, 1 σκύλα, + το Στριγγλοαγγελουδάκι μου στον ουρανό
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ουτε πολύ κρυο ούτε πολύ ζέστη... φθηνόπωρο θα έλεγα που βρέχει!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Κίρκη
Motto : ωρα μηδεν στα Ζωνιανα, ωρα μηδεν στη Κρητη που ξεπατωσαν τα ΕΚΑΜ ολο το Ψηλορειτη
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/04/2008
Mood : Τοξόπλασμα Parta10

http://www.gate21.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από BokSurat Δευ Απρ 11, 2011 1:14 pm

Chouzouris έγραψε:Πηγή: http://users.auth.gr/~harala/9fab.Erot.Apant.Toxoplasmosis.
μου βγάζει "not found" .. Razz
BokSurat
BokSurat
Γατού Fan Park
Γατού Fan Park

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 108
Τόπος : Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου
Αριθμός γατουνίων : 1γάταρο, 1 γάτα, 1 σκύλα, + το Στριγγλοαγγελουδάκι μου στον ουρανό
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ουτε πολύ κρυο ούτε πολύ ζέστη... φθηνόπωρο θα έλεγα που βρέχει!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Κίρκη
Motto : ωρα μηδεν στα Ζωνιανα, ωρα μηδεν στη Κρητη που ξεπατωσαν τα ΕΚΑΜ ολο το Ψηλορειτη
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/04/2008
Mood : Τοξόπλασμα Parta10

http://www.gate21.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από Smokys Δευ Απρ 11, 2011 2:49 pm

Εχει πρόβλημα ο server τους, από όσο είδα.

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
Σπόιλερ:

 
Διαβάσατε τους όρους χρήσης και συμπεριφοράς του ΓΑΤΟΣΠΙΤΟΥ ;.

Smokys
Moderator/Πρωτερ-γάτα
Moderator/Πρωτερ-γάτα

Άντρας
Δράκος
Ηλικία : 59
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 4
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Φθινόπωρο - Άνοιξη
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/06/2009
Mood : Τοξόπλασμα Welcome

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από Τζούλι το Κατσούλι Δευ Απρ 11, 2011 4:53 pm

Εξαιρετικό, κατατοπιστικότατο και πληρέστατο! Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε! oksmily3 grinning4

(Αν και τολμώ να πω ότι αυτό με την κατάποση μολυσμένης τρίχας δε με χαροποίησε ιδιαίτερα ως ενδεχόμενο... tafos )
Τζούλι το Κατσούλι
Τζούλι το Κατσούλι
Γατόπληκτη
Γατόπληκτη

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 40
Τόπος : Γατάγου
Αριθμός γατουνίων : Δυο λευκά θαύματα εντός σπιτιού, η μικρή μου πριγκίπισσα του ονείρου και οι νιαουριστοί μου θαμώνες στον κήπο!!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Τρελλλλή ηλιοφάνεια και ζέστη!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ό,τι βγαίνει σε άσπρο, μαύρο, γκρι, πορτοκαλί, μπλε και όλες τις αποχρώσεις και τους συνδυασμούς τους...
Motto : Μια γάτα έχει εννιά ζωές. Στις τρεις πρώτες παίζει, στις τρεις επόμενες γυρίζει, στις τρεις τελευταίες μένει.
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/11/2010
Mood : Τοξόπλασμα M_hug

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από marianthia Δευ Απρ 11, 2011 5:11 pm

Παρα πολύ καλό το άρθρο.. πολύ κατατοπιστικό και απίστευτα καθυσηχαστικό από την άποψη ότι όταν ξέρεις μπορείς να πάρεις και τα καταλληλα μετρα!
marianthia
marianthia
Καλλιτεχνό-γατα
Καλλιτεχνό-γατα

Θηλυκό
Χοίρος
Ηλικία : 41
Τόπος : London, UK
Αριθμός γατουνίων : 2, τη Λίλιθ και τη Μελίτα!!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Άνοιξη, είμαι παιδί των λουλουδιών..
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Snow, το Σεμελάκι και τη μαμά της, τις Τατά, το Λουκούμι, τη Ρούμπυ, το Φρέκι...
Motto : Άβυσσος η ψυχή της γάτας...
Ημερομηνία Εγγραφής : 02/03/2009
Mood : Τοξόπλασμα M_smoke

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από ladycat Δευ Απρ 11, 2011 5:32 pm

εισαστε φοβερες
ladycat
ladycat
Moderator/Πρωτερ-γάτα
Moderator/Πρωτερ-γάτα

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 48
Τόπος : πειραιας εδω εκει περα παραπερα σαν αλανιαρα γατα απο την Χιο
Αριθμός γατουνίων : ΕΥΑ ,ΖΥΛΙΤΟ ,ΠΙΣΣΑΣ ,ΛΑΜΠΗΣ,ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ, ΦΕΛΙΞ,ΤΙΓΡΑΚΗΣ ,ΠΟΚΥ ΟΛΟΔΙΚΑ ΜΟΥ!!!! ΦΟΙΒΟΣ, ORLANDO ΤΙΑ , ΜΠΕΜΠΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ .ΚΑΡΑΜΟΥΖΑΣ ΠΑΤΟΥΝΟΣ ΦΕΛΙΤΣΙΑ ΧΑΙΤΑΚΙΑΣ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ, ΚΛΠ...............ΤΑ ΕΞΩ
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ανοιξη,φθινοπωρο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : ΤΟΝ ΧΟΥΖΟΥΡΙ ΤΗΣ ΑΝΤΜΙΝ
Motto : Να είχα 2 χειροβομβίδες να τα κάνω όλα βίδες σπίτια αυτοκίνητα κινητά κ ακίνητα να είχα άλλη μια για μένα να κάνω χάρη κ σε εσένα Νότης σφακιανάκης
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/11/2007
Mood : Τοξόπλασμα M_tears

https://darkstoriesbyef.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από psika Δευ Απρ 11, 2011 6:46 pm

Πάρα πολύ καλό άρθρο και χρήσιμο γιατί ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που δεν θέλουν τις γάτες είναι λόγω του φόβου για τοξόπλασμα. Ήδη εγώ προσωπικά ξέρω αρκετές περιπτώσεις που επειδή θέλουν να κάνουν παιδί δεν θέλουν γάτα ή που αντιπαθούν τις γατούλες για αυτόν τον λόγο και οι οποίοι δεν σκέφτονται και το πιο απλό ότι και στο μπαλκόνι σου μπορεί να έχει κοτσιλήσει ένα πουλί το οποίο έχει τοξόπλασμα και να σε μολύνει.
psika
psika
Prime Cat
Prime Cat

Θηλυκό
Χοίρος
Ηλικία : 41
Τόπος : ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Αριθμός γατουνίων : 3
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/09/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από Πούπσυ Δευ Απρ 11, 2011 11:58 pm

ερώτηση: αν η γάτα είναι φορέας αλλά δεν νοσεί πια, γιατί φοβόμαστε μήπως έχει μολυσμένες τρίχες. αφού η περίοδος που αποβάλλει το τοξόπλασμα έχει περάσει.
Πούπσυ
Πούπσυ
Gatus Paranoicus
Gatus Paranoicus

Θηλυκό
Σκύλος
Ηλικία : 53
Τόπος : Γαλημάτα
Αριθμός γατουνίων : Η Πούπσυ και ο Τζέρυ στο σπίτι... και η αδεσποτούλα Λούσυ στην πυλωτή!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Βροχερός αλλά χωρίς κρύο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τον ΑΙΜΙΛΙΟ!!!! και τον Κανελλάκο!
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/01/2009
Mood : Τοξόπλασμα M_coffee

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από Chouzouris Τρι Απρ 12, 2011 12:02 am

Πούπσυ έγραψε:ερώτηση: αν η γάτα είναι φορέας αλλά δεν νοσεί πια, γιατί φοβόμαστε μήπως έχει μολυσμένες τρίχες. αφού η περίοδος που αποβάλλει το τοξόπλασμα έχει περάσει.

Νομίζω διότι δεν ξέρουμε πότε θα νοσήσει....

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
Live long and pawspurr!...
Τοξόπλασμα 02t480

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

Τοξόπλασμα Gatota10

Chouzouris
Chouzouris
Owner of Administrator ^ο-ο^
Owner of Administrator ^ο-ο^

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 52
Τόπος : Γάλημος
Αριθμός γατουνίων : 8 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood : Τοξόπλασμα Welcome

http://www.gatospito.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από Πούπσυ Τρι Απρ 12, 2011 12:06 am

δηλαδή, δεν νοσεί μόλις προσβληθεί; η πουπσυ είχε βγεί θετική δεν θυμάμαι πόσο. το έχω αναφέρει καπου και θα ψάξω να το βρω. αυτό τι σημαίνει; ότι έχει ήδη νοσήσει και άρα δεν τον μεταδίδει πια;
Πούπσυ
Πούπσυ
Gatus Paranoicus
Gatus Paranoicus

Θηλυκό
Σκύλος
Ηλικία : 53
Τόπος : Γαλημάτα
Αριθμός γατουνίων : Η Πούπσυ και ο Τζέρυ στο σπίτι... και η αδεσποτούλα Λούσυ στην πυλωτή!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Βροχερός αλλά χωρίς κρύο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τον ΑΙΜΙΛΙΟ!!!! και τον Κανελλάκο!
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/01/2009
Mood : Τοξόπλασμα M_coffee

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από Chouzouris Τρι Απρ 12, 2011 12:09 am

άσε να απαντήσει κανένας πιο ειδικός....

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
Live long and pawspurr!...
Τοξόπλασμα 02t480

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

Τοξόπλασμα Gatota10

Chouzouris
Chouzouris
Owner of Administrator ^ο-ο^
Owner of Administrator ^ο-ο^

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 52
Τόπος : Γάλημος
Αριθμός γατουνίων : 8 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood : Τοξόπλασμα Welcome

http://www.gatospito.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από psika Τρι Απρ 12, 2011 1:01 am

Πούπσυ έγραψε:δηλαδή, δεν νοσεί μόλις προσβληθεί; η πουπσυ είχε βγεί θετική δεν θυμάμαι πόσο. το έχω αναφέρει καπου και θα ψάξω να το βρω. αυτό τι σημαίνει; ότι έχει ήδη νοσήσει και άρα δεν τον μεταδίδει πια;

νομίζω ότι άμα έχει κάνει θεραπεία είναι οκ αλλά καλύτερα να ρωτήσεις έναν κτηνίατρο που θα ξέρει καλύτερα. Smile
psika
psika
Prime Cat
Prime Cat

Θηλυκό
Χοίρος
Ηλικία : 41
Τόπος : ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Αριθμός γατουνίων : 3
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/09/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από BokSurat Τρι Απρ 12, 2011 11:17 am

Πούπσυ έγραψε:ερώτηση: αν η γάτα είναι φορέας αλλά δεν νοσεί πια, γιατί φοβόμαστε μήπως έχει μολυσμένες τρίχες. αφού η περίοδος που αποβάλλει το τοξόπλασμα έχει περάσει.
όταν κάνεις εξέταση αίματος στην γάτα, σου βγάζει ένα ποσοστό ένα προς "Χ" στο τοξόπλασμα IGG και ένα άλλο ποσοστό ένα προς "Ψ" στο τοξόπλασμα IGM.
τα πρώτο ποσοστό σου δείχνει πόσο περίπου καιρό πριν κόλλησε η γάτα το παράσιτο.
το δεύτερο ποσοστό σου δείχνει αλλά όχι καθαρά αν είναι φορέας ακόμα ή αν το έχει νοσήσει και το ξεπέρασε (εχω μια εντύπωση ότι αν το έχει ξεπεράσει το IGM βγαίνει αρνητικό αλλά για αυτό δεν είμαι σίγουρη) το να είναι μια γάτα φορέας μπορεί να είναι και για ολόκληρη την ζωή της, και να μην νοσήσει ποτέ. το 90% των γατιών δεν νοσούν ποτέ.
η γάτα αποβάλει το παράσιτο μόνο όταν νοσεί και αυτό κρατάει από 2 ως 20 μέρες αναλόγως... όμως όσο είναι φορέας ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να νοσήσει. Smile

υγ: θέλω να γίνω κτηνίατρος Sad
BokSurat
BokSurat
Γατού Fan Park
Γατού Fan Park

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 108
Τόπος : Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου
Αριθμός γατουνίων : 1γάταρο, 1 γάτα, 1 σκύλα, + το Στριγγλοαγγελουδάκι μου στον ουρανό
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ουτε πολύ κρυο ούτε πολύ ζέστη... φθηνόπωρο θα έλεγα που βρέχει!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Κίρκη
Motto : ωρα μηδεν στα Ζωνιανα, ωρα μηδεν στη Κρητη που ξεπατωσαν τα ΕΚΑΜ ολο το Ψηλορειτη
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/04/2008
Mood : Τοξόπλασμα Parta10

http://www.gate21.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από Anatoli Τρι Απρ 12, 2011 12:35 pm

Θυμαμαι οι η γατα νοσει μια φορα στη ζωη της για καποιες μερες. Τωρα, με το θεμα "φορεας" δεν γνωριζω.
Anatoli
Anatoli
Gata Antipathiticus
Gata Antipathiticus

Θηλυκό
Δράκος
Ηλικία : 48
Τόπος : Γαληφάδα City
Αριθμός γατουνίων : 2 λουκουμάδες
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Στην Αλάσκα αδελφές μου, στην Αλάσκα!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Φιόγκο και τον Σάγκυ
Motto : If you are racist, sexist, homophobic or just basically an asshole, I donʼt care if you like me, or not. I fucking hate you. - Kurt Cobain
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/08/2008
Mood : Τοξόπλασμα Parta10

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από ΚουκουΒάγια Τρι Απρ 12, 2011 1:06 pm

Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει ως τώρα, τα πράγματα έχουν ως εξής:
1. Η γάτα από την στιγμή που προσβληθεί από το παράσιτο, είναι φορέας σε όλη της ζωή.
2. Η γάτα φορέας, νοσεί λόγω του παράσιτου ΜΙΑ μόνο φορά (ή και καμία φορά) στη ζωή της για λίγες ημέρες.
3. Κατά τις μέρες που νοσεί και ΜΟΝΟ, μπορεί να μεταδώσει το παράσιτο με τα κόπρανά της.
4. Εάν η γάτα φορέας έχει ήδη νοσήσει, το παράσιτο δεν μεταδίδεται από αυτή.

Κατά τη γνώμη μου, αυτό που δυσκολεύει θεωρητικά την κατάσταση είναι το ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το εάν η γάτα φορέας έχει νοσήσει ή όχι. Επομένως, τηρούμε όσα αναφέρονται παραπάνω όταν έχουμε επαφή με μια γάτα φορέα και δεν έχουμε κανέναν πρόβλημα.
ΚουκουΒάγια
ΚουκουΒάγια
Gatus Polytalantus
Gatus Polytalantus

Θηλυκό
Δράκος
Ηλικία : 48
Τόπος : Στο κλαδί της Κουκουβάγιας
Αριθμός γατουνίων : Την Χιονάτη μας,την Σακίρα μας και τον Φιόγκο μας,το γελαστό σκυλούπι!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Ομιχλώδης φθινοπωρινός
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλα ανεξαρτήτως.
Motto : Κάνε μάνατζερ τη Βίκυ να 'χεις σίγουρη τη νίκη!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 18/07/2010
Mood : Τοξόπλασμα M_thinking

http://www.wix.com/vagiamusic/vagia    http://www.koukouvagia.bl

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από BokSurat Τρι Απρ 12, 2011 1:09 pm

ΚουκουΒάγια έγραψε:Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει ως τώρα, τα πράγματα έχουν ως εξής:
1. Η γάτα από την στιγμή που προσβληθεί από το παράσιτο, είναι φορέας σε όλη της ζωή.
2. Η γάτα φορέας, νοσεί λόγω του παράσιτου ΜΙΑ μόνο φορά (ή και καμία φορά) στη ζωή της για λίγες ημέρες.
3. Κατά τις μέρες που νοσεί και ΜΟΝΟ, μπορεί να μεταδώσει το παράσιτο με τα κόπρανά της.
4. Εάν η γάτα φορέας έχει ήδη νοσήσει, το παράσιτο δεν μεταδίδεται από αυτή.

Κατά τη γνώμη μου, αυτό που δυσκολεύει θεωρητικά την κατάσταση είναι το ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το εάν η γάτα φορέας έχει νοσήσει ή όχι. Επομένως, τηρούμε όσα αναφέρονται παραπάνω όταν έχουμε επαφή με μια γάτα φορέα και δεν έχουμε κανέναν πρόβλημα.

+1 grinning4 την έχεις την έκφραση!!! τουλάχιστον από εσένα είναι πιο εύκολο να καταλάβει κανείς εγώ μάλλον τους μπερδεύω χειρότερα worship
BokSurat
BokSurat
Γατού Fan Park
Γατού Fan Park

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 108
Τόπος : Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου
Αριθμός γατουνίων : 1γάταρο, 1 γάτα, 1 σκύλα, + το Στριγγλοαγγελουδάκι μου στον ουρανό
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ουτε πολύ κρυο ούτε πολύ ζέστη... φθηνόπωρο θα έλεγα που βρέχει!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Κίρκη
Motto : ωρα μηδεν στα Ζωνιανα, ωρα μηδεν στη Κρητη που ξεπατωσαν τα ΕΚΑΜ ολο το Ψηλορειτη
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/04/2008
Mood : Τοξόπλασμα Parta10

http://www.gate21.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από ΚουκουΒάγια Τρι Απρ 12, 2011 1:11 pm

BokSurat έγραψε:
ΚουκουΒάγια έγραψε:Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει ως τώρα, τα πράγματα έχουν ως εξής:
1. Η γάτα από την στιγμή που προσβληθεί από το παράσιτο, είναι φορέας σε όλη της ζωή.
2. Η γάτα φορέας, νοσεί λόγω του παράσιτου ΜΙΑ μόνο φορά (ή και καμία φορά) στη ζωή της για λίγες ημέρες.
3. Κατά τις μέρες που νοσεί και ΜΟΝΟ, μπορεί να μεταδώσει το παράσιτο με τα κόπρανά της.
4. Εάν η γάτα φορέας έχει ήδη νοσήσει, το παράσιτο δεν μεταδίδεται από αυτή.

Κατά τη γνώμη μου, αυτό που δυσκολεύει θεωρητικά την κατάσταση είναι το ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το εάν η γάτα φορέας έχει νοσήσει ή όχι. Επομένως, τηρούμε όσα αναφέρονται παραπάνω όταν έχουμε επαφή με μια γάτα φορέα και δεν έχουμε κανέναν πρόβλημα.

+1 grinning4 την έχεις την έκφραση!!! τουλάχιστον από εσένα είναι πιο εύκολο να καταλάβει κανείς εγώ μάλλον τους μπερδεύω χειρότερα worship

Αντε ρε!
Μη λες χαζά!
Μια χαρά είναι η έκφρασή σου!
Απλά εγώ έκανα ένα ρεζουμέ με τα βασικά σε σχέση με τη νόσο και το φορέα mallias

kissss
ΚουκουΒάγια
ΚουκουΒάγια
Gatus Polytalantus
Gatus Polytalantus

Θηλυκό
Δράκος
Ηλικία : 48
Τόπος : Στο κλαδί της Κουκουβάγιας
Αριθμός γατουνίων : Την Χιονάτη μας,την Σακίρα μας και τον Φιόγκο μας,το γελαστό σκυλούπι!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Ομιχλώδης φθινοπωρινός
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλα ανεξαρτήτως.
Motto : Κάνε μάνατζερ τη Βίκυ να 'χεις σίγουρη τη νίκη!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 18/07/2010
Mood : Τοξόπλασμα M_thinking

http://www.wix.com/vagiamusic/vagia    http://www.koukouvagia.bl

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από marianthia Τρι Απρ 12, 2011 2:10 pm

ΚουκουΒάγια έγραψε:Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει ως τώρα, τα πράγματα έχουν ως εξής:
1. Η γάτα από την στιγμή που προσβληθεί από το παράσιτο, είναι φορέας σε όλη της ζωή.
2. Η γάτα φορέας, νοσεί λόγω του παράσιτου ΜΙΑ μόνο φορά (ή και καμία φορά) στη ζωή της για λίγες ημέρες.
3. Κατά τις μέρες που νοσεί και ΜΟΝΟ, μπορεί να μεταδώσει το παράσιτο με τα κόπρανά της.
4. Εάν η γάτα φορέας έχει ήδη νοσήσει, το παράσιτο δεν μεταδίδεται από αυτή.

Κατά τη γνώμη μου, αυτό που δυσκολεύει θεωρητικά την κατάσταση είναι το ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το εάν η γάτα φορέας έχει νοσήσει ή όχι. Επομένως, τηρούμε όσα αναφέρονται παραπάνω όταν έχουμε επαφή με μια γάτα φορέα και δεν έχουμε κανέναν πρόβλημα.

Δεν υπάρχει κάποια εξέταση που να δείχνει αν η γάτα φορέας έχει νοσήσει;
marianthia
marianthia
Καλλιτεχνό-γατα
Καλλιτεχνό-γατα

Θηλυκό
Χοίρος
Ηλικία : 41
Τόπος : London, UK
Αριθμός γατουνίων : 2, τη Λίλιθ και τη Μελίτα!!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Άνοιξη, είμαι παιδί των λουλουδιών..
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Snow, το Σεμελάκι και τη μαμά της, τις Τατά, το Λουκούμι, τη Ρούμπυ, το Φρέκι...
Motto : Άβυσσος η ψυχή της γάτας...
Ημερομηνία Εγγραφής : 02/03/2009
Mood : Τοξόπλασμα M_smoke

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από nosyparker Τρι Απρ 12, 2011 3:06 pm

Chouzouris έγραψε:
Πούπσυ έγραψε:ερώτηση: αν η γάτα είναι φορέας αλλά δεν νοσεί πια, γιατί φοβόμαστε μήπως έχει μολυσμένες τρίχες. αφού η περίοδος που αποβάλλει το τοξόπλασμα έχει περάσει.

Νομίζω διότι δεν ξέρουμε πότε θα νοσήσει....

Αν η γάτα ζει μόνο μέσα στο σπίτι και τρέφεται αποκλειστικά με ξηρή τροφή κι ενίοτε καμιά κονσέρβα, δεν υπάρχει περίπτωση να νοσήσει. Σωστά;

Γιατί φρίκαρα λίγο με το ότι δεν πρέπει να κοιμούνται μαζί μας. suicide
nosyparker
nosyparker
Εφτάψυχος-η M^o-o^derator
Εφτάψυχος-η M^o-o^derator

Θηλυκό
Σκύλος
Ηλικία : 53
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων : 2
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Λιακάδα
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/01/2009
Mood : Τοξόπλασμα M_flush

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από ΚουκουΒάγια Τρι Απρ 12, 2011 3:17 pm

nosyparker έγραψε:
Chouzouris έγραψε:
Πούπσυ έγραψε:ερώτηση: αν η γάτα είναι φορέας αλλά δεν νοσεί πια, γιατί φοβόμαστε μήπως έχει μολυσμένες τρίχες. αφού η περίοδος που αποβάλλει το τοξόπλασμα έχει περάσει.

Νομίζω διότι δεν ξέρουμε πότε θα νοσήσει....

Αν η γάτα ζει μόνο μέσα στο σπίτι και τρέφεται αποκλειστικά με ξηρή τροφή κι ενίοτε καμιά κονσέρβα, δεν υπάρχει περίπτωση να νοσήσει. Σωστά;

Γιατί φρίκαρα λίγο με το ότι δεν πρέπει να κοιμούνται μαζί μας. suicide

Αν η γάτα ζει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι και τρέφεται αποκλειστικά με ξηρά τροφή, τότε δεν υπάρχει τρόπος να προσβληθεί από το παράσιτο.

Σκέψου όμως και το άλλο.
Που γεννήθηκε η γάτα.
Που ήταν πριν την πάρεις εσύ στο σπίτι σου.
Η μητέρα της ήταν ή όχι φορέας του τοξοπλάσματος? (αλήθεια, γνωρίζει κάποιος το αν περνάει το παράσιτο από την μαμά στα μικρά?)
ΚουκουΒάγια
ΚουκουΒάγια
Gatus Polytalantus
Gatus Polytalantus

Θηλυκό
Δράκος
Ηλικία : 48
Τόπος : Στο κλαδί της Κουκουβάγιας
Αριθμός γατουνίων : Την Χιονάτη μας,την Σακίρα μας και τον Φιόγκο μας,το γελαστό σκυλούπι!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Ομιχλώδης φθινοπωρινός
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλα ανεξαρτήτως.
Motto : Κάνε μάνατζερ τη Βίκυ να 'χεις σίγουρη τη νίκη!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 18/07/2010
Mood : Τοξόπλασμα M_thinking

http://www.wix.com/vagiamusic/vagia    http://www.koukouvagia.bl

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από nosyparker Τρι Απρ 12, 2011 3:37 pm

ΚουκουΒάγια έγραψε:
Αν η γάτα ζει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι και τρέφεται αποκλειστικά με ξηρά τροφή, τότε δεν υπάρχει τρόπος να προσβληθεί από το παράσιτο.

Σκέψου όμως και το άλλο.
Που γεννήθηκε η γάτα.
Που ήταν πριν την πάρεις εσύ στο σπίτι σου.
Η μητέρα της ήταν ή όχι φορέας του τοξοπλάσματος? (αλήθεια, γνωρίζει κάποιος το αν περνάει το παράσιτο από την μαμά στα μικρά?)

ΈΧω κάνει τεστ τοξοπλάσμωσης 2 φορες στο παρελθόν (τελευταία φορά πριν 2 χρόνια) και τις 2 φορές ήμουν αρνητική. Λογικά αν είχαν οι γάτες μου θα είχα πάρει αντισώματα. Τις 2 μεγάλες τις έχω 10-11 χρόνια.
nosyparker
nosyparker
Εφτάψυχος-η M^o-o^derator
Εφτάψυχος-η M^o-o^derator

Θηλυκό
Σκύλος
Ηλικία : 53
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων : 2
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Λιακάδα
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/01/2009
Mood : Τοξόπλασμα M_flush

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από BokSurat Τρι Απρ 12, 2011 4:04 pm

nosyparker έγραψε:Αν η γάτα ζει μόνο μέσα στο σπίτι και τρέφεται αποκλειστικά με ξηρή τροφή κι ενίοτε καμιά κονσέρβα, δεν υπάρχει περίπτωση να νοσήσει. Σωστά;

Γιατί φρίκαρα λίγο με το ότι δεν πρέπει να κοιμούνται μαζί μας. suicide
κάντης το τεστ άμα θες, και αν βγει αρνητικό τότε δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσει και φυσικά ούτε να νοσήσει Smile
καλά βρε συ, και εγώ κοιμόμουνα με την chiara που έχει εδώ και ένα χρόνο άσχετα αν το βρήκαμε τώρα, και εγώ δεν κολλήσει (ακόμα τουλάχιστον), ΤΩΡΑ δεν κοιμάμαι μαζί της απλά για αυτούς τους μήνες Smile
BokSurat
BokSurat
Γατού Fan Park
Γατού Fan Park

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 108
Τόπος : Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου
Αριθμός γατουνίων : 1γάταρο, 1 γάτα, 1 σκύλα, + το Στριγγλοαγγελουδάκι μου στον ουρανό
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ουτε πολύ κρυο ούτε πολύ ζέστη... φθηνόπωρο θα έλεγα που βρέχει!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Κίρκη
Motto : ωρα μηδεν στα Ζωνιανα, ωρα μηδεν στη Κρητη που ξεπατωσαν τα ΕΚΑΜ ολο το Ψηλορειτη
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/04/2008
Mood : Τοξόπλασμα Parta10

http://www.gate21.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από Chouzouris Τρι Απρ 12, 2011 9:58 pm

Νόζυ πρέπει να εξετάσεις τις γάτες σου για να είσαι σίγουρη ότι δεν είναι φορείς.

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
Live long and pawspurr!...
Τοξόπλασμα 02t480

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

Τοξόπλασμα Gatota10

Chouzouris
Chouzouris
Owner of Administrator ^ο-ο^
Owner of Administrator ^ο-ο^

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 52
Τόπος : Γάλημος
Αριθμός γατουνίων : 8 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood : Τοξόπλασμα Welcome

http://www.gatospito.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από Πούπσυ Τρι Απρ 12, 2011 11:47 pm

ξέρουμε τι συμπτώματα έχει η γάτα που νοσεί;
Πούπσυ
Πούπσυ
Gatus Paranoicus
Gatus Paranoicus

Θηλυκό
Σκύλος
Ηλικία : 53
Τόπος : Γαλημάτα
Αριθμός γατουνίων : Η Πούπσυ και ο Τζέρυ στο σπίτι... και η αδεσποτούλα Λούσυ στην πυλωτή!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Βροχερός αλλά χωρίς κρύο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τον ΑΙΜΙΛΙΟ!!!! και τον Κανελλάκο!
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/01/2009
Mood : Τοξόπλασμα M_coffee

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από Πούπσυ Τρι Απρ 12, 2011 11:50 pm

έχω καταπιεί άπειρες τριχες γάτας και τα ρούχα μου είναι μονίμως γεμάτα Τοξόπλασμα 236755
Πούπσυ
Πούπσυ
Gatus Paranoicus
Gatus Paranoicus

Θηλυκό
Σκύλος
Ηλικία : 53
Τόπος : Γαλημάτα
Αριθμός γατουνίων : Η Πούπσυ και ο Τζέρυ στο σπίτι... και η αδεσποτούλα Λούσυ στην πυλωτή!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Βροχερός αλλά χωρίς κρύο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τον ΑΙΜΙΛΙΟ!!!! και τον Κανελλάκο!
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/01/2009
Mood : Τοξόπλασμα M_coffee

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από SuperCatz Τετ Απρ 13, 2011 12:10 am

Και γιατί πανικοβάλλεσαι?

Αν έχεις κολλήσει θα το έχεις περάσει πιθανότατα σαν ελαφρύ κρυολόγημα και πλέον θα έχεις αντισώματα! Τοξόπλασμα 742497
SuperCatz
SuperCatz
Gata Antipathiticus
Gata Antipathiticus

Θηλυκό
Δράκος
Ηλικία : 48
Τόπος : Brahames
Αριθμός γατουνίων : 4 στο σπίτι: ο Tesoro, ο Snow, η Πατούσα, κόρη της Λουλού και του Tesoro και ο Gizmo. Και ένα ακόμα, ένα ξεχωριστό και σπάνιο γατούνι που θα κατοικεί για πάντα στην καρδιά και στην ψυχή μας, το Λουλουδάκι μας..
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Φθινόπωρο, Χειμώνας, Χριστούγενναααα!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Την Pupa, την Soraya, τον Shaggy, την Μελίνα και την Brighitta di Menin!
Motto : Είμαι η manager της Κουκουβάουνας!
Ημερομηνία Εγγραφής : 12/01/2009
Mood : Τοξόπλασμα M_dance

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από Πούπσυ Τετ Απρ 13, 2011 12:17 am

λοιπόν, η πούπσυ είχε βγει θετική στο τοξόπλασμα 1:300. ποτέ δεν κατάλαβα τι σημαίνει αυτο. το έχει περάσει; εχει ήδη νοσήσει;
Πούπσυ
Πούπσυ
Gatus Paranoicus
Gatus Paranoicus

Θηλυκό
Σκύλος
Ηλικία : 53
Τόπος : Γαλημάτα
Αριθμός γατουνίων : Η Πούπσυ και ο Τζέρυ στο σπίτι... και η αδεσποτούλα Λούσυ στην πυλωτή!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Βροχερός αλλά χωρίς κρύο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τον ΑΙΜΙΛΙΟ!!!! και τον Κανελλάκο!
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/01/2009
Mood : Τοξόπλασμα M_coffee

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από SuperCatz Τετ Απρ 13, 2011 12:37 am

Δεν ξέρω αν το συνεπάγεται ότι είναι φορέας ή έχει νοσήσει, μάλλον έχει να κάνει με τα igg και τα igm..

Εσύ κάνε εξετάσεις για να δεις αν έχεις αντισώματα..
SuperCatz
SuperCatz
Gata Antipathiticus
Gata Antipathiticus

Θηλυκό
Δράκος
Ηλικία : 48
Τόπος : Brahames
Αριθμός γατουνίων : 4 στο σπίτι: ο Tesoro, ο Snow, η Πατούσα, κόρη της Λουλού και του Tesoro και ο Gizmo. Και ένα ακόμα, ένα ξεχωριστό και σπάνιο γατούνι που θα κατοικεί για πάντα στην καρδιά και στην ψυχή μας, το Λουλουδάκι μας..
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Φθινόπωρο, Χειμώνας, Χριστούγενναααα!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Την Pupa, την Soraya, τον Shaggy, την Μελίνα και την Brighitta di Menin!
Motto : Είμαι η manager της Κουκουβάουνας!
Ημερομηνία Εγγραφής : 12/01/2009
Mood : Τοξόπλασμα M_dance

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τοξόπλασμα Empty Απ: Τοξόπλασμα

Δημοσίευση από BokSurat Τετ Απρ 13, 2011 9:57 am

Πούπσυ έγραψε:ξέρουμε τι συμπτώματα έχει η γάτα που νοσεί;
ξέρουμε.
διάρροιες ή εμετούς είναι τα σύνηθες, επίσης ένα άλλο σύμπτωμα είναι να τρώει κανονικά αλλά να αδυνατίζει...
τα συμπτώματα όμως δεν εμφανίζονται πάντα από την πρώτη ημέρα που θα ξεκινήσει η γάτα να βγάζει το παράσιτο στο περιβάλλον... μπορεί να αρχίσουν και 2-3 μέρες αργότερα...

Πούπσυ έγραψε:λοιπόν, η πούπσυ είχε βγει θετική στο τοξόπλασμα 1:300. ποτέ δεν κατάλαβα τι σημαίνει αυτο. το έχει περάσει; εχει ήδη νοσήσει;
η απάντησή σου είναι ΕΔΩ:
BokSurat έγραψε:όταν κάνεις εξέταση αίματος στην γάτα, σου βγάζει ένα ποσοστό ένα προς "Χ" στο τοξόπλασμα IGG και ένα άλλο ποσοστό ένα προς "Ψ" στο τοξόπλασμα IGM.
τα πρώτο ποσοστό σου δείχνει πόσο περίπου καιρό πριν κόλλησε η γάτα το παράσιτο.
το δεύτερο ποσοστό σου δείχνει αλλά όχι καθαρά αν είναι φορέας ακόμα ή αν το έχει νοσήσει και το ξεπέρασε (εχω μια εντύπωση ότι αν το έχει ξεπεράσει το IGM βγαίνει αρνητικό αλλά για αυτό δεν είμαι σίγουρη) το να είναι μια γάτα φορέας μπορεί να είναι και για ολόκληρη την ζωή της, και να μην νοσήσει ποτέ. το 90% των γατιών δεν νοσούν ποτέ.
η γάτα αποβάλει το παράσιτο μόνο όταν νοσεί και αυτό κρατάει από 2 ως 20 μέρες αναλόγως... όμως όσο είναι φορέας ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να νοσήσει. Smile

και εγώ έχω σε όλα μου τα ρούχα τρίχες ΚΑΙ από την chiara. δεν είναι τόσο εύκολο να κολλήσεις ειδικά αφού δεν είσαι έγκυος... α, για τα ποσοστά για να είσαι 100% σίγουρη γιατί δεν ρωτάς τον κτηνίατρο σου; είναι ο πιο κατάλληλος και θα στα πει κ πιο σωστά από εμάς εδώ!!! επίσης αν έχουν περάσει πάνω από 3 μήνες από την προηγούμενη εξέτασή της, πήγαινέ την να κάνει πάλι εξετάσεις και αυτές οι δύο εξετάσεις συνδυασμένα τα ποσοστά τους θα σε διαφωτίσουν περισσότερο, αναλόγως πόσο θα έχει ανέβει το ποσοστό στο IGG και πόσο θα έχει κατέβει το ποσοστό στο IGM, αν έχουν αλλάξει φυσικά...

nozy και πουπσυ ξεκολλήστε με τον πανικό σας γιατί στο τέλος αν αρχίσω να αγχώνομαι και εγώ θα γίνουμε εδώ μέσα "τρομογατοσπιτο"... happy2
BokSurat
BokSurat
Γατού Fan Park
Γατού Fan Park

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 108
Τόπος : Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου
Αριθμός γατουνίων : 1γάταρο, 1 γάτα, 1 σκύλα, + το Στριγγλοαγγελουδάκι μου στον ουρανό
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ουτε πολύ κρυο ούτε πολύ ζέστη... φθηνόπωρο θα έλεγα που βρέχει!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Κίρκη
Motto : ωρα μηδεν στα Ζωνιανα, ωρα μηδεν στη Κρητη που ξεπατωσαν τα ΕΚΑΜ ολο το Ψηλορειτη
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/04/2008
Mood : Τοξόπλασμα Parta10

http://www.gate21.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σελίδα 1 από 2 1, 2  Επόμενο

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης