gatospito
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων

+2
Φωτεινή
Chouzouris
6 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Empty Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων

Δημοσίευση από Chouzouris Κυρ Αυγ 10, 2008 2:41 pm

Πηγή: http://www.petspourri.com.
Ailouros.gr

Κρύσταλλοι (ουρόλιθοι) στο ουροποιητικό! Ένας εφιάλτης που απειλεί τη ζωή της γάτας! Οι κρύσταλλοι στο ουροποιητικό είναι επώδυνοι και αποτελούν την αιτία ακόμα και χειρουργικής επέμβασης. Οι ουρόλιθοι μπορούν να εμφανιστούν και στα αρσενικά αλλά και στα θηλυκά γατιά, ωστόσο στα αρσενικά εμφανίζονται συχνότερα, διότι η ουρήθρα των αρσενικών είναι μικρότερη και μπορεί να «μπλοκάρει» πιο εύκολα από τους ουρόλιθους. Αν η ουρήθρα μπλοκάρει, τότε τα ούρα θα στέλνονται πίσω στα νεφρά προκαλώντας μέχρι και νέκρωση ή και θάνατο από οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των κρυστάλλων του ουροποιητικού συστήματος ανήκουν σε μία και μόνη κατηγορία, τους κρυστάλλους μαγνησίου-αμμωνίας-φωσφόρου (ουρόλιθοι στρουβίτη). Με τον έλεγχο της ποσότητας μαγνησίου που λαμβάνεται με την τροφή και τη διατήρηση της οξύτητας του pH των ούρων (αλκαλικό pH στα ούρα μπορεί να προκαλέσει ουρόλιθους), η ανάπτυξη των ουρόλιθων αυτών μπορεί να προληφθεί. Όμως, πέραν της κληρονομικότητας που έχει κι αυτή τη σημασία της, υπάρχουν πέντε τρόποι που βοηθούν στο να αποφευχθεί η ανάπτυξη ουρόλιθων, οι οποίοι παρόλο που εδράζονται στην κοινή λογική, δεν εφαρμόζονται πάντα... Αν το γατί έχει κληρονομικότητα στο θέμα αυτό, το πιθανότερο είναι ότι θα εμφανίσει ουρόλιθους στα πρώτα 3 χρόνια της ζωής του, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλειστεί και μεταγενέστερη εμφάνιση.


Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Uro_fi10
Κρύσταλλοι στρουβίτοι

Οι καλύτεροι τρόποι είναι: ο έλεγχος της προσλαμβανόμενης ποσότητας νερού, η άσκηση, τα επίπεδα μαγνησίου, η διατήρηση όξινων ούρων και η καθαριότητα της τουαλέτας (αμμολεκάνης).

Σιγουρευτείτε ότι η γάτα σας πίνει αρκετό νερό. Αυτό είναι κεφαλαιώδους σημασίας, δεδομένου ότι εκ φύσεως οι γάτες δεν αγαπούν το νερό. Επομένως, θα πρέπει τεχνητά να της γεννήσετε την ανάγκη για νερό. Το νερό που έχει στη διάθεσή της η γάτα να είναι πάντα φρέσκο και δροσερό. Επομένως, αλλάζετε συχνά το νερό της (ακόμα και δύο φορές την ημέρα το καλοκαίρι). Μπορείτε να τοποθετήσετε 2-3 παγάκια στο μπωλ του νερού της, ώστε να παραμένει δροσερό.

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων 20782310

Ο πιο εύκολος τρόπος για να αυξήσετε την ανάγκη της για νερό είναι να της δημιουργήσετε δίψα. Η γάτα πρέπει να διψά για να πιεί νερό. Η δίψα λοιπόν αυτή μπορεί να προκληθεί με ένα τρόπο... την παραδοσιακή άσκηση. Το κόλπο επομένως είναι να παίξετε μαζί της, να την εξαντλήσετε, να την κάνετε να αναπνεύσει φρέσκο αέρα. Κυνηγήστε την στον κήπο ή την βεράντα... Κάντε την να «δουλέψει» για το φαγητό της και να το κερδίσει... Μπορείτε επίσης την ώρα του φαγητού να τοποθετήσετε το πιάτο της σε ένα μέρος όπου θα χρειαστεί να σκαρφαλώσει ή να ανεβοκατέβει σκάλες για να το φτάσει.

Μια άλλη λύση είναι να υιοθετήσετε σκύλο: αυτός θα φροντίσει ώστε να ασκηθεί η γάτα σας... Ή έστω μια δεύτερη γάτα. Τα κυνηγητά που θα κάνουν παίζοντας είναι ό,τι καλύτερο!

Τσεκάρετε τα επίπεδα μαγνησίου και μεταλλικών στοιχείων στην τροφή που της δίνετε. Αν η τροφή περιέχει μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, μπορεί να προκληθεί σχηματισμός κρυστάλλων μαγνησίου-αμμωνίας-φωσφόρου. Δείτε τις ετικέτες στην τροφή, είτε αυτή είναι ξηρά τροφή είτε κονσέρβα. Διασφαλίστε ότι η περιεκτικότητα σε μαγνήσιο είναι κατώτερη από 40 mg ανά 100 kcal. Αν η θερμιδική αξία της τροφής που τρώει η γάτα σας είναι πολύ μικρή, η γάτα σας θα τρώει μεγαλύτερες ποσότητες και θα παίρνει περισσότερο μαγνήσιο, με αποτέλεσμα την αρχή σχηματισμού ουρόλιθων στην ουρήθρα. Θα περίμενε κανείς ότι η ξηρά τροφή είναι περισσότερο επικίνδυνη για την ανάπτυξη ουρόλιθων από την κονσέρβα, λόγω της αυξημένης ποσότητας μεταλλικών στοιχείων. Ωστόσο, αυτό στατιστικά τουλάχιστον δεν ισχύει και αποδίδεται στο γεγονός ότι η ξηρά τροφή προκαλεί μεγαλύτερο αίσθημα δίψας από την υγρή τροφή (κονσέρβα), με αποτέλεσμα τη συχνότερη ούρηση και αποβολών όλων των προδιαθετικών συστατικών των ουρόλιθων.

Μία άλλη κλινική αιτία για τον σχηματισμό ουρολιθιάσεων είναι το pH. Έχει παρατηρηθεί ότι όσο περισσότερο όξινο είναι το pH των ούρων, τόσο σπανιότερη είναι η εμφάνιση κρυστάλλων στρουβίτη.

Οι γάτες που έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην τροφή όλη την ημέρα και τρώνε μικρά γεύματα κατά τη διάρκειά της συνήθως κρατούν αυξημένο το pH τους και κινδυνεύουν περισσότερο από αυτές που τρώνε 1-2 γεύματα. Καλό είναι πάντως κάθε 6 μήνες να γίνεται προληπτικά εξέταση ούρων, κυρίως στα αρσενικά γατιά που κινδυνεύουν περισσότερο από τα θηλυκά.

Η καθαριότητα της αμμολεκάνης είναι επίσης κεφαλαιώδους σημασίας, διότι μόνο αν η αμμολεκάνη είναι καθαρή η γάτα θα την χρησιμοποιήσει. Φροντίστε επίσης να χρησιμοποιείτε κατάλληλη άμμο.

Έμφραξη της ουρήθρας


Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Blocke10

Μία από τις σοβαρότερες επιπτώσεις των νόσων του κατώτερου ουροφόρου σωλήνα είναι η ατελής ή πλήρης έμφραξη της ουρήθρας. Αρσενικοί στειρωμένοι γάτοι έχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο έμφραξης από ότι τα θηλυκά γιατί έχουν μακρύτερη και στενότερη ουρήθρα. Πλήρης έμφραξη της ουρήθρας αποτελεί επείγον περιστατικό και απαιτεί άμεση παροχή βοήθειας. 
Οι πιο κοινές αιτίες είναι οι ουρόλιθοι που εξηγήσαμε γι αυτούς παραπάνω και οι εμφράξεις της ουρήθρας που αποτελούνται από μαλακό συμπιέσιμο υλικό που περιέχει διάφορες ποσότητες αλάτων, κυττάρων, κυτταρικών υπολειμμάτων και βλεννοπρωτεΐνες. Παράγοντες που ευνοούν τις εμφράξεις της ουρήθρας είναι ιοί, βακτήρια, λάθος διατροφή, ελαττωμένη πρόσληψη νερού, έλλειψη άσκησης, κατακράτηση ούρου, στρες και η τιμή του pH του ούρου. 
Τα συμπτώματα είναι λίγο πολύ τα ίδια. Η γάτα σφίγγεται και προσπαθεί πολλές φορές να ουρήσει. Παράγει πολύ λίγο (ατελής έμφραξη) ή καθόλου ούρο (πλήρης έμφραξη). Καθώς περνούν οι ώρες γίνεται όλο και πιο ανήσυχη και συχνά κλαίει από τον πόνο. 
Το αρσενικό γλύφει συνέχεια το πέος του και μπορεί να παρατηρηθεί στύση από τον ερεθισμό. Αν η έμφραξη της ουρήθρας δεν θεραπευτεί οι νεφροί αθροίζουν τις άχρηστες ουσίες στο αίμα και επέρχεται έλλειψη συνείδησης και θάνατος από καρδιακή κατάρρευση σε 24 - 48 ώρες μετά την έμφραξη. 
Κύριο μέλημα του γιατρού είναι η σταθεροποίηση της ασθενούς γάτας, η αναισθητοποίησή της αν δεν βρίσκεται ήδη σε κώμα και η ανακούφιση της ουροδόχου κύστης από το φορτίο της. Μερικές γάτες δεν επιβιώνουν αν η θεραπεία αρχίσει πολύ αργά και οι νεφροί έχουν σχεδόν καταστραφεί. 
Αρκετές γάτες είναι δυνατόν μετά την πρώτη έμφραξη και παρά την θεραπεία να εμφανίσουν νέα. Αν παρά τις έντονες θεραπευτικές προσπάθειες οι εμφράξεις συνεχίζονται, η μόνη λύση είναι να υποβληθούν σε εγχείρηση (περινεϊκή ουρηθροστομία). Παρενέργειες της επέμβασης μπορούν να είναι η συνέχιση της αιμορραγίας για μία εβδομάδα, ακράτεια και μεγαλύτερη ευπάθεια σε άλλες νόσους της κύστης. Τέλος, συμβουλεύεστε συχνά τον κτηνίατρό σας. Οι κρύσταλλοι στο ουροποιητικό σύστημα είναι επείγον περιστατικό για την κτηνιατρική, καθώς μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και τον θάνατο, αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως!


http://www.gatospito.com/DYioa-aoioaeaoiaoeeis-onuoie-aea-ia-aioiasoaoa-oci-aiUoooic-enoooUeeui-h51.html


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Chouzouris στις Παρ Φεβ 24, 2012 12:25 pm, 1 φορά

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
Live long and pawspurr!...
Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων 02t480

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Gatota10

Chouzouris
Chouzouris
Owner of Administrator ^ο-ο^
Owner of Administrator ^ο-ο^

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 51
Τόπος : Γάλημος
Αριθμός γατουνίων : 8 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood : Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Welcome

http://www.gatospito.com

Αρέσει στον χρήστη Γκρεις

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Empty Απ: Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων

Δημοσίευση από Φωτεινή Κυρ Αυγ 10, 2008 3:11 pm

Πλήρες και πολύ κατατοπιστικό το άρθρο. Ευχαριστούμε!
Φωτεινή
Φωτεινή
Γαταποκρίτρια
Γαταποκρίτρια

Θηλυκό
Σκύλος
Ηλικία : 101
Τόπος : Αγγλία
Αριθμός γατουνίων : 2
Motto : ο κόσμος είναι σαν αυτό που είμαστε μέσα μας
Ημερομηνία Εγγραφής : 20/11/2007
Mood : Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων M_bye

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Empty Απ: Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων

Δημοσίευση από ladycat Κυρ Αυγ 10, 2008 7:48 pm

κ ναι εχω γατι που εχει τετοιο προβλημα τον πασιγνωστο σε ολους γατο κινεζο κατεμε τον ονομαστο κ ως ο τεμπελης λαμπης που κ μετα την ναρκωση παρολο που εχει ξυπνησει συνεχιζει να κοιματε
ladycat
ladycat
Moderator/Πρωτερ-γάτα
Moderator/Πρωτερ-γάτα

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 47
Τόπος : πειραιας εδω εκει περα παραπερα σαν αλανιαρα γατα απο την Χιο
Αριθμός γατουνίων : ΕΥΑ ,ΖΥΛΙΤΟ ,ΠΙΣΣΑΣ ,ΛΑΜΠΗΣ,ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ, ΦΕΛΙΞ,ΤΙΓΡΑΚΗΣ ,ΠΟΚΥ ΟΛΟΔΙΚΑ ΜΟΥ!!!! ΦΟΙΒΟΣ, ORLANDO ΤΙΑ , ΜΠΕΜΠΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ .ΚΑΡΑΜΟΥΖΑΣ ΠΑΤΟΥΝΟΣ ΦΕΛΙΤΣΙΑ ΧΑΙΤΑΚΙΑΣ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ, ΚΛΠ...............ΤΑ ΕΞΩ
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ανοιξη,φθινοπωρο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : ΤΟΝ ΧΟΥΖΟΥΡΙ ΤΗΣ ΑΝΤΜΙΝ
Motto : Να είχα 2 χειροβομβίδες να τα κάνω όλα βίδες σπίτια αυτοκίνητα κινητά κ ακίνητα να είχα άλλη μια για μένα να κάνω χάρη κ σε εσένα Νότης σφακιανάκης
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/11/2007
Mood : Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων M_tears

https://darkstoriesbyef.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Empty Απ: Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων

Δημοσίευση από Chouzouris Κυρ Αυγ 10, 2008 8:41 pm

Φρόσω ΕΣΥ έπρεπε να γράψεις το άρθρο! Madd Madd Madd

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
Live long and pawspurr!...
Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων 02t480

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Gatota10

Chouzouris
Chouzouris
Owner of Administrator ^ο-ο^
Owner of Administrator ^ο-ο^

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 51
Τόπος : Γάλημος
Αριθμός γατουνίων : 8 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood : Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Welcome

http://www.gatospito.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Empty Απ: Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων

Δημοσίευση από ladycat Κυρ Αυγ 10, 2008 8:44 pm

εχω γραψει χαζχηηηηηηηηηηηηηηηηη : Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας(ΝοΚΟΓ)
by ladycat
ladycat
ladycat
Moderator/Πρωτερ-γάτα
Moderator/Πρωτερ-γάτα

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 47
Τόπος : πειραιας εδω εκει περα παραπερα σαν αλανιαρα γατα απο την Χιο
Αριθμός γατουνίων : ΕΥΑ ,ΖΥΛΙΤΟ ,ΠΙΣΣΑΣ ,ΛΑΜΠΗΣ,ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ, ΦΕΛΙΞ,ΤΙΓΡΑΚΗΣ ,ΠΟΚΥ ΟΛΟΔΙΚΑ ΜΟΥ!!!! ΦΟΙΒΟΣ, ORLANDO ΤΙΑ , ΜΠΕΜΠΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ .ΚΑΡΑΜΟΥΖΑΣ ΠΑΤΟΥΝΟΣ ΦΕΛΙΤΣΙΑ ΧΑΙΤΑΚΙΑΣ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ, ΚΛΠ...............ΤΑ ΕΞΩ
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ανοιξη,φθινοπωρο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : ΤΟΝ ΧΟΥΖΟΥΡΙ ΤΗΣ ΑΝΤΜΙΝ
Motto : Να είχα 2 χειροβομβίδες να τα κάνω όλα βίδες σπίτια αυτοκίνητα κινητά κ ακίνητα να είχα άλλη μια για μένα να κάνω χάρη κ σε εσένα Νότης σφακιανάκης
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/11/2007
Mood : Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων M_tears

https://darkstoriesbyef.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Empty Απ: Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων

Δημοσίευση από Chouzouris Κυρ Αυγ 10, 2008 8:45 pm

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ???

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
Live long and pawspurr!...
Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων 02t480

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Gatota10

Chouzouris
Chouzouris
Owner of Administrator ^ο-ο^
Owner of Administrator ^ο-ο^

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 51
Τόπος : Γάλημος
Αριθμός γατουνίων : 8 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood : Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Welcome

http://www.gatospito.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Empty Απ: Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων

Δημοσίευση από ladycat Κυρ Αυγ 10, 2008 8:49 pm

ειναι το πρωτο υπομνημα που εφτιαξα στο αρρωστησαμε χαζοοοο parta parta parta parta partaΝΟΚΟΓ
ladycat
ladycat
Moderator/Πρωτερ-γάτα
Moderator/Πρωτερ-γάτα

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 47
Τόπος : πειραιας εδω εκει περα παραπερα σαν αλανιαρα γατα απο την Χιο
Αριθμός γατουνίων : ΕΥΑ ,ΖΥΛΙΤΟ ,ΠΙΣΣΑΣ ,ΛΑΜΠΗΣ,ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ, ΦΕΛΙΞ,ΤΙΓΡΑΚΗΣ ,ΠΟΚΥ ΟΛΟΔΙΚΑ ΜΟΥ!!!! ΦΟΙΒΟΣ, ORLANDO ΤΙΑ , ΜΠΕΜΠΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ .ΚΑΡΑΜΟΥΖΑΣ ΠΑΤΟΥΝΟΣ ΦΕΛΙΤΣΙΑ ΧΑΙΤΑΚΙΑΣ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ, ΚΛΠ...............ΤΑ ΕΞΩ
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ανοιξη,φθινοπωρο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : ΤΟΝ ΧΟΥΖΟΥΡΙ ΤΗΣ ΑΝΤΜΙΝ
Motto : Να είχα 2 χειροβομβίδες να τα κάνω όλα βίδες σπίτια αυτοκίνητα κινητά κ ακίνητα να είχα άλλη μια για μένα να κάνω χάρη κ σε εσένα Νότης σφακιανάκης
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/11/2007
Mood : Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων M_tears

https://darkstoriesbyef.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Empty Απ: Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων

Δημοσίευση από Chouzouris Κυρ Αυγ 10, 2008 8:52 pm

Δίκιο έχεις.... με τάπωσες!!! tafos

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
Live long and pawspurr!...
Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων 02t480

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Gatota10

Chouzouris
Chouzouris
Owner of Administrator ^ο-ο^
Owner of Administrator ^ο-ο^

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 51
Τόπος : Γάλημος
Αριθμός γατουνίων : 8 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood : Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Welcome

http://www.gatospito.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Empty Απ: Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων

Δημοσίευση από Chouzouris Κυρ Αυγ 10, 2008 9:56 pm

Και για να αυτοτιμωρηθώ έβαλα όλους τους τόνους και το προσέθεσα στα άρθρα!

http://www.gatospito.com/Iuoio-oio-Eaooanio-Ionioiecoeeiy-oco-AUoao-h52.htmlLaughing

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
Live long and pawspurr!...
Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων 02t480

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Gatota10

Chouzouris
Chouzouris
Owner of Administrator ^ο-ο^
Owner of Administrator ^ο-ο^

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 51
Τόπος : Γάλημος
Αριθμός γατουνίων : 8 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood : Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Welcome

http://www.gatospito.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Empty Απ: Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων

Δημοσίευση από Βετούλι Δευ Αυγ 11, 2008 2:14 pmΑυτό είναι δεδομένο; Θέλω να πω, η παρουσία μιας 2ης γάτας επενεργεί πάντοτε θετικά στο καλό μας;; Και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στα ουρολογικά προβλήματα, με απασχολεί περισσότερο το ψυχολογικό. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί πώς θα ήταν αν έφερνα στο Βετούλι παρεΐτσα.. Αλλά και μόνο το γεγονός ότι στο Βετούλι έχω αδυναμία και δεν θα έδειχνα την ίδια ενδεχομένως στοργή στο άλλο γατάκι, δε θα ήταν άδικο γι' αυτό;; Κι αν το Βετούλι μελαγχολούσε νομίζοντας πως δε το αγαπώ πια, φέρνοντας αντίζηλο;; Γιατί τα λέω όλα αυτά; Πολλές φορές φοβάμαι μη μελαγχολεί μόνο του, τις ώρες που λείπω. Βέβαια, μόλις γυρνώ, του αφιερώνω όσο χρόνο μπορώ, ειδικά στα κυνηγητά. Αρκεί όμως;..
Βετούλι
Βετούλι
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Άντρας
Δράκος
Ηλικία : 47
Τόπος : Πειραιάς
Αριθμός γατουνίων : Βετούλι & Φαθάκι
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Χειμώνας στο Gstaad
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Παύλα, γιατί από μικρός ήθελα να γίνω αρτοποιός!
Motto : Η ζωή είναι ωραία μόνο με Βετούλι!
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/05/2008
Mood : Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων M_thinking

http://www.raffaellacarrafans.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Empty Απ: Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων

Δημοσίευση από Chouzouris Δευ Αυγ 11, 2008 2:28 pm

Εγώ νομίζω ότι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ μία γατούλα να έχει παρέα! Και ποτέ πια δεν θα έμενα με μία γάτα....
Αυτό που λες ότι δεν θα αγαπήσεις τόσο το νέο γατούλη, δεν είναι αλήθεια!
Όταν πήρα τον Χουζούρη πίστεψα ότι δεν θα αγαπούσα άλλο γατί σαν αυτόν... Όμως διαψεύστηκα... Έχω φοβερή αδυναμία στον Παύλα μου!

Δοκίμασέ το, θα με θυμηθείς!

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
Live long and pawspurr!...
Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων 02t480

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Gatota10

Chouzouris
Chouzouris
Owner of Administrator ^ο-ο^
Owner of Administrator ^ο-ο^

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 51
Τόπος : Γάλημος
Αριθμός γατουνίων : 8 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood : Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Welcome

http://www.gatospito.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Empty Απ: Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων

Δημοσίευση από Βετούλι Δευ Αυγ 11, 2008 2:35 pm

Οκ, καταλαβαίνω το πνεύμα σου. Αλλά το αντίθετο(το να είναι το γατούλι μόνο του) είναι απαραίτητα κακό και επιζήμιο για τη ψυχολογία του;
Βετούλι
Βετούλι
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Άντρας
Δράκος
Ηλικία : 47
Τόπος : Πειραιάς
Αριθμός γατουνίων : Βετούλι & Φαθάκι
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Χειμώνας στο Gstaad
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Παύλα, γιατί από μικρός ήθελα να γίνω αρτοποιός!
Motto : Η ζωή είναι ωραία μόνο με Βετούλι!
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/05/2008
Mood : Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων M_thinking

http://www.raffaellacarrafans.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Empty Απ: Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων

Δημοσίευση από Chouzouris Δευ Αυγ 11, 2008 2:40 pm

Αυτό εξαρτάται από το γατί... Αν είναι μια ζωή μόνο του, φοβάμαι ότι θα έχει συνηθίσει....

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
Live long and pawspurr!...
Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων 02t480

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Gatota10

Chouzouris
Chouzouris
Owner of Administrator ^ο-ο^
Owner of Administrator ^ο-ο^

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 51
Τόπος : Γάλημος
Αριθμός γατουνίων : 8 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood : Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Welcome

http://www.gatospito.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Empty Απ: Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων

Δημοσίευση από Βετούλι Δευ Αυγ 11, 2008 2:55 pm

Chouzouris έγραψε:Αυτό εξαρτάται από το γατί... Αν είναι μια ζωή μόνο του, φοβάμαι ότι θα έχει συνηθίσει....
5 χρόνια μόνο του. Στο Ρέθυμνο, είχα φιλοξενήσει για 2-3 μέρες έναν αδεσποτο γατούλη & έγινε χαμός! Είχε κρυφτεί σε μια γωνιά μελαγχολική και έκανε ντου στον παρείσακτο με γρυλίσματα γκρρ!!.. Γενικά είναι πολύ δύσκολη και κτητική, εδώ φίλος μπαίνει στο σπίτι και εξαφανίζεται και μετά μου κρατάει μούτρα!
Βετούλι
Βετούλι
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Άντρας
Δράκος
Ηλικία : 47
Τόπος : Πειραιάς
Αριθμός γατουνίων : Βετούλι & Φαθάκι
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Χειμώνας στο Gstaad
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Παύλα, γιατί από μικρός ήθελα να γίνω αρτοποιός!
Motto : Η ζωή είναι ωραία μόνο με Βετούλι!
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/05/2008
Mood : Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων M_thinking

http://www.raffaellacarrafans.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Empty Απ: Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων

Δημοσίευση από Φωτεινή Πεμ Αυγ 14, 2008 1:59 pm

Γιώργο, η Ρενάτα ήταν μόνη της περίπου 9 μήνες και την πρόλαβα στο τσακ. Ίσα που άρχιζε να συνηθίζει τη μοναξιά της, παρόλο που απ' όσο καιρό ήταν μόνη της μόνο τον τελευταίο μήνα άρχιζε να δείχνει σημάδια εχθρικότητας προς άλλες γάτες. Πριν τις φώναζε να έρθουν να παίξουν και έβγαινε στο μπαλκόνι και νιαούριζε, έδειχνε έντονα σημάδια βαριεστημάρας, κλπ. Πού θέλω να καταλήξω; Ότι όντως είναι καλύτερα τα δυο γατιά από ένα για να κάνουν παρέα. Και σχετικά με τον ψυχολογικό παράγοντα; Από τότε που η Ρενάτα άρχισε να τα πηγαίνει καλά με τον Ντακίρι, μέχρι και τα συμπτώματα του καλυκοϊού μειώθηκαν αισθητά. Δηλαδή, έχει σταματήσει πια να βγάζει καθημερινά εκείνες τις αισχρές τσίμπλες στα μάτια, έχει σταματήσει το αίμα στα κόπρανα (σε αυτο οφείλεται και η φαρμακευτική αγωγή, φυσικά), έχει μειωθεί το φτέρνισμα... Γενικά, νομίζω ότι είναι καλύτερα τώρα Laughing
Φωτεινή
Φωτεινή
Γαταποκρίτρια
Γαταποκρίτρια

Θηλυκό
Σκύλος
Ηλικία : 101
Τόπος : Αγγλία
Αριθμός γατουνίων : 2
Motto : ο κόσμος είναι σαν αυτό που είμαστε μέσα μας
Ημερομηνία Εγγραφής : 20/11/2007
Mood : Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων M_bye

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Empty Απ: Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων

Δημοσίευση από ΒρουκοΜπετινόσπιτο Παρ Μάης 03, 2013 8:25 pm

Το καλύτερο προληπτικό για την απόφραξη της ουρήθρας και τον σχηματισμό κρυστάλλων παιδιά υπάρχει στη φύση και είναι το cranberry.Αυτό το μικρό φρούτο είναι θαυματουργό. Οσο καλό κάνει στους ανθρώπους άλλο τόσο κάνει και στα ζώα.Μπορείτε να το δίνεται προληπτικά μία φορά την εβδομάδα στο φαγητό τους και δεν θα παρουσιάσουν ποτέ τέτοιου είδους προβλήματα.Κάνει όξινο το περιβάλλον της κύστης προστατεύοντας την από μολύνσεις και αποτρέπει την δημιουργία κρυστάλλων. Smile Υπάρχουν πολλές εταιρίες που έχουν το συγκεκριμένο προιόν ειδικά για τα ζώα.Σας παραθέτω δύο τρείς,απλά για ενημέρωση. Smile
http://www.onlynaturalpet.eu/en/Holistic-Herbs/ONP-Cranberry-Wellness-50g::2301.html
http://www.amazon.co.uk/NaturVet-Cranberry-Relief-Powder-50/dp/B0002YFC3Y/ref=sr_1_3?s=pet-supplies&ie=UTF8&qid=1367601714&sr=1-3&keywords=cranberry
http://www.amazon.co.uk/Urinary-Formula-Cranberry-Extract-Powder/dp/B0002JG5AI/ref=sr_1_5?s=pet-supplies&ie=UTF8&qid=1367601782&sr=1-5&keywords=cranberry
http://www.amazon.co.uk/Cranimals-Original-Organic-Supplement-Dogs/dp/B003UDRWD2/ref=sr_1_4?s=pet-supplies&ie=UTF8&qid=1367601828&sr=1-4&keywords=cranberry
ΒρουκοΜπετινόσπιτο
ΒρουκοΜπετινόσπιτο
Senior Cat
Senior Cat

Θηλυκό
Άλογο
Ηλικία : 57
Τόπος : Κέρκυρα
Αριθμός γατουνίων : 2 αδέλφια,λατρεμένα και κακομαθημένα + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : χειμώνας για χουχούλιασμα ..
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τις χνουδόμπαλες της Μαρίνας,και μια ταρταρούγα με φακίδες.
Motto : Every dog has his day - but the nights are reserved for the cats.
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/07/2012
Mood : Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Welcome

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων Empty Απ: Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων

Δημοσίευση από victorgatos Πεμ Μάης 09, 2013 11:35 pm

ευχαριστω για τις πληροφοριες. πολυ χρήσιμο αρθρο. πραγματικα μου ανοιξες την καρδια... http://www.gatospito.com/t9956-topic
victorgatos
victorgatos
Junior Cat
Junior Cat

Θηλυκό
Κατσίκα
Ηλικία : 43
Τόπος : Ισπανια
Αριθμός γατουνίων : Το μικρο ζουζουνακι μου τον Βικτωρα!!!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Μμμ... Καλοκαιρακι!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : ολες τις αδεσποτες{ ομως προτιμω τις ασπρομαυρες!!!}
Motto : ο κοσμος ειναι επικινδυνος οχι εξαιτιας αυτων που κανουν το κακο, αλλα εξαιτιας αυτων που βλεπουν και δεν κανουν τιποτα. Albert Einstein
Ημερομηνία Εγγραφής : 17/01/2013
Mood : Πέντε τρόποι για να εμποδίσετε την ανάπτυξη ουρόλιθων M_summer

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης