Πώς να φτιάξετε μόνοι σας
ένα πολύ ζεστό σπίτι για τα αδεσποτάκια σας
με μόλις λίγα ευρώ

Dgriman

Το σπιτάκι αυτό μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις και με μόλις λίγα ευρώ (5-10). Είναι πάρα πολύ ζεστό , άρα κατάλληλο για το χειμώνα και τα δικά μας αδεσποτάκια το τιμούν δεόντως. Είναι φτιαγμένο από φύλλα DOW (=μονωτικό υλικό που μπαίνει ανάμεσα στην τοιχοποιία στις οικοδομές).

Το DOW είναι η μάρκα του υλικού, το υλικό αυτό καθεαυτό λέγεται styrofoam, ή στα ελληνικά αφρώδης εξηλασμένη πολυστύρενη. Ως υλικό είναι άκαυστο, είναι αδιαπέραστο από νερό και αέρα, αδιάβροχο και έχει πολύ καλές μηχανικές αντοχές, ενώ σκαλίζεται εύκολα, δηλαδή τα νυχάκια των γατιών αφήνουν τα σημάδια τους πάνω σε αυτό σαν να το σκίζουν. Γι' αυτό και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε πλάκες-φύλλα των 5 εκατοστών κι όχι πιο λεπτές. Είναι πάρα πολύ ελαφρύ σαν υλικό, ο αέρας το παίρνει εύκολα, ωστόσο το σπιτάκι είναι αρκετά σταθερό συνολικά όταν συναρμολογηθεί.

Το υλικό αυτό μπορείτε να το βρείτε σε μάντρες με οικοδομικά υλικά ή και μαγαζιά που έχουν μονωτικά υλικά. Πωλείται σε φύλα με διαστάσεις 125cm x 60cm.

Ένα μειονέκτημα του είναι ότι λόγω της λείας επιφάνειας που έχει, οι σταγόνες νερού ακούγονται πολύ έντονα στο εσωτερικό (όχι ότι έχω μπει μέσα βεβαίως για να το δοκιμάσω), για αυτό είναι καλό είτε να αγριέψει η επάνω επιφάνεια του με έναν τρίφτη ή να κολληθεί από πάνω ένα χαλάκι, στο οποίο θα μπορούν να κάθονται και τα γατιά. Στο κάτω μέρος καλό είναι να ανοιχτεί καμιά τρυπούλα, για να μπορεί να πλυθεί και να στραγγίζει.

Τα φύλλα κολούνται το ένα με το άλλο με ειδική κόλλα, την οποία θα προμηθευτείτε από τα ίδια μαγαζιά. Επίσης, οι καλλιτέχνες μπορούν να το βάψουν κι όλας....
Ακολουθούν αναλυτικές φωτογραφίες σχεδίων. Στα σχέδια το πάχος του υλικού είναι 50mm. Ο εσωτερικός χώρος είναι 1,5 τετραγωνικό μέτρο, και ο εσωτερικός όγκος είναι 3,75 κυβικά μέτρα.

Μπροστινή πλευρά


Πίσω πλευρά


Δεξιά και αριστερή πλευράΚάτω πλευρά

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Εδώ το συζητάμε στο Forum μας
http://www.gatospito.com/forum-f23/topic-t4148.htm