ΟΧΙ στην ονυχεκτομή (declawing)

 

 Ριπήτ

 

Laser ονυχεκτομή... με 10 άτοκες δόσεις.

Λένε….."Η ονυχεκτομή της γάτας είναι επέμβαση... ρουτίνας και... πολιτισμού".

Κατά τη γνώμη μας, το ξενύχιασμα της γάτας (ονυχεκτομή), δείχνει την εκφύλιση του δεσμού ανθρώπου και ζώου και την επικράτηση του δεσμού ανθρώπου και καναπέ. Είναι άλλο ένα παράδειγμα για το πόσο σκληρή, ατσάλινη σαν λεπίδα ή ακόμη και σαν ακτίνα laser μπορεί να γίνει "η αγάπη του ανθρώπου".
 

Πως όμως θα πειστεί ο "Homo Catanaloticus";

Ακολουθεί μία "τελείως φανταστική"... συνέλευση κάποιας μεγάλης πολυεθνικής. Παρακολουθείστε την με προσοχή.

 

Κυρίες και κύριοι... αγαπητοί διαφημιστές, πωλητές και μέτοχοι αυτής της επιχείρησης. Είναι δεδομένο ότι οι γάτες αυξάνονται συνεχώς και ο δεσμός τους με τον άνθρωπο έχει αναζωπυρωθεί, μετά το τελευταίο θρησκευτικό παραλήρημα περί μαγισσών που κράτησε κοντά 3 αιώνες.

Η γάτα έχει τον τίτλο του καλύτερου μοναχικού κυνηγού της φύσης.

Δικαίως λοιπόν όταν βρίσκεται σε ανάπαυση, ασχολείται με την συντήρηση των όπλων της. Ψάχνει στο περιβάλλον της να βρει υλικό για να γαντζώσει μέσα του τα νύχια της και να τα τροχίσει, προσπαθώντας να πέσουν τα κατεστραμμένα και να βγουν από κάτω τα καινούργια γερά της όπλα.

Αυτά ως προς το πληροφοριακό κομμάτι.

Ως εδώ δεν έχουμε κανένα όφελος κύριοι μέτοχοι... Πάμε παρακάτω.

Η γάτα δεν ζει μόνο έξω στη φύση. Οι αγαπημένοι καταναλωτές την έχουν βάλει και μέσα στο σπίτι τους. Κι εκεί η γάτα, αν δεν βρει κάτι καλύτερο, ακονίζει τα νυχάκια της... στον καναπέ τους.

Σ' αυτό το σημείο ίσως να σκεφθείτε ότι έχουμε μια καλή ευκαιρία να βγάλουμε λεφτά πουλώντας ονυχοδρόμια χωρίς τις οδηγίες χρήσης τους.

Εμείς όμως θέλουμε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο της μεγάλης κερδοφορίας. Και θα σας εξηγήσω τον τρόπο.

Όλοι οι άνθρωποι βαριούνται... γιαυτό και θέλουν πληρώνοντας κάποιο τίμημα, να γλιτώσουν από τα προβλήματά τους μια και έξω.

Εδώ επεμβαίνουμε εμείς.

Πως θα κάνουμε την γάτα να μην ξύνει τον καναπέ τους μια για πάντα;

Όχι φυσικά με την απλή κατανόηση του ενστίκτου της και εν συνεχεία με την διοχέτευσή του σε ονυχοδρόμια...

Η λύση είναι μία.

Θα της αφαιρέσουμε χειρουργικά, και από τα χέρια και από τα πόδια, την τελευταία φάλαγγα των δακτύλων της μαζί με το νύχι.

Από 10 ευρώ το κάθε δάχτυλο επί 20 δάχτυλα - ποιος θα μετρήσει ότι έχουν 18 - ίσον 200 ευρώ...το κεφάλι. Κύριοι μέτοχοι ...θα πλουτίσουμε!

Ακούω ερωτήσεις.

 


 

    * Φωνόπουλος Φώτης, είμαι διαφημιστής και μέτοχος.

- Οι καταναλωτές ακούγοντας για πολλαπλούς ακρωτηριασμούς της τελευταίας φάλαγγας των δακτύλων ίσως να μην θελήσουν να προχωρήσουν. Δεν ακούγεται κάπως;;;

- Ποιος σας είπε ότι θα το πούμε ακρωτηριασμό; Υπάρχει και η ιατρική ορολογία. Θα το πούμε ονυχεκτομή. Επίσης αν πληρώσουν λίγο ακριβότερα μπορούμε να το κάνουμε με laser. Άλλη ερώτηση.

   

 

    * Κυριακή Λατίνου, χορεύτρια και μέτοχος.

- Οι γάτες, όταν στέκονται και όταν περπατάνε, στηρίζονται στα δάχτυλά τους και όχι στα πέλματά τους όπως εμείς. Θα μπορούν να βαδίζουν αν τους κόψουμε τις άκρες των δακτύλων τους;

- Γιατί κυρία Λατίνου; Θα τις διώξουν από το μπαλέτο; Φυσικά και θα μπορούν να βαδίζουν. Εδώ βαδίζουν οι ξυλοπόδαροι στο τσίρκο. Άλλη ερώτηση.

 

    * Κοκορίκος Ανδρόνικος, κτηνίατρος και μέτοχος.

- Μετά από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση οι γάτες συνέρχονται χωρίς πόνο. Γιατί στο βίντεο που μας δείξατε, μετά την "ονυχεκτομή" χτυπούν το κεφάλι τους στο κλουβί; Μήπως ο πόνος αυτός συνεχίζεται;

- Πρώτα απ όλα θέλω να ξέρετε ότι η "ονυχεκτομή" χρησιμοποιείται σαν μοντέλο για να μελετήσουν οι επιστήμονες την δράση των αναλγητικών φαρμάκων σε περιπτώσεις πολύ ισχυρών πόνων. Που θα πάει θα βρεθεί φάρμακο να μην πονούν. Άλλη ερώτηση.

 

    * Ευαγγελία Πόδη, αθλίατρος και μέτοχος.

          - Γνωρίζω ότι κάποια αισθητήρια και κινητικά νεύρα κόβονται και καταστρέφονται με αποτέλεσμα η γάτα να μην μπορεί να νοιώσει καμία χαρά από το περπάτημα, το τρέξιμο, την αναρρίχηση και το στρέτσινγκ. Έχω άδικο;

- Σ' αυτό έχετε δίκιο. Έχει παρατηρηθεί ότι αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν την άμμο υγιεινής γιατί πονάνε τα ακρωτηριασμένα δάχτυλά τους και προτιμούν να κάνουν την ανάγκη τους σε μαλακά σημεία. Πρέπει να κατασκευασθεί μία απαλή άμμος για να την προτιμούν. Άλλη μια έξτρα πηγή κέρδους. Άλλη ερώτηση.

 

    * Βαγγέλης Χατζηπόρτας, σεκιούριτυ, πωλητής και μέτοχος.

- Χάνοντας η γάτα τις άκρες των δακτύλων της μαζί με τα πιο αποτελεσματικά της όπλα, δεν αισθάνεται ανίσχυρη να προστατέψει τον εαυτό της από τους κινδύνους;

- Κάθε άλλο. Χρησιμοποιεί πολύ συχνά και χωρίς προειδοποίηση το μόνο όπλο που της έχει απομείνει... τα δόντια της. Επειδή όμως μπορεί να δαγκώσει τον ...καναπέ (αχ αυτός ο καναπές), με βάζει στη σκέψη να αφαιρούσαμε και τα δόντια της ταυτόχρονα με τον ακρωτηριασμό των δακτύλων της και η επέμβαση να λεγόταν οδοντονυχεκτομή ή ονυχεκτομή plus. Άλλη ερώτηση.

 

    * Νώντας Μηχανούδης, προγραμματιστής και μέτοχος

- Υπάρχει περίπτωση η ονυχεκτομή να δημιουργήσει άλλα προβλήματα;

          - Μερικές φορές οι γάτες μπορεί να αντιδράσουν άσχημα στην πολλαπλή αυτή αναπηρία. Μπορεί να αλλάξουν δραματικά συμπεριφορά και προσωπικότητα. Θα συμβούλευα τους ιδιοκτήτες τέτοιων ...στριμμένων ζώων να προχωρήσουν στην γνωστή λύση ...της ευθανασίας! Τέλος οι ερωτήσεις.

      Σας εύχομαι καλές πωλήσεις και πολλά κέρδη. Καλή σας νύχτα.

  

Ανατριχιάσατε;

Αναρωτιέστε πόσο "φανταστική" μπορεί να είναι αυτή η ιστορία;

Έχετε δίκιο. Δυστυχώς δεν είναι απόλυτα φανταστική...

 

Ο άνθρωπος, περνώντας απ' αυτήν την γη, έπρεπε να είχε μάθει να χρησιμοποιεί ολόκληρο το μυαλό του για να διαλέξει την λύση που ταιριάζει στα προβλήματά του... την Ανθρώπινη λύση.


Αν ήθελε "απλώς να δίνει λύσεις" θα μπορούσε αντί για μυαλό να κουβαλά μαζί του ένα τσεκούρι, ένα νυστέρι...ή έστω ένα Laser!!!